مقالات

روغن آب صابون چیست؟ انواع آن کدامند و چه ویژگی هایی دارند؟

روغن آب صابون چیست

روغن آب صابون جزو گروه میعانات روغنی و روانکاری به شمار می‌رود. این محصولات در قسمت‌های مختلف فلزکاری مانند پرسکاری، فرزکاری، برشکاری و تراشکاری استفاده فراوانی دارد. این محصول به روش‌های مختلف در اختیار همه مصرف‌کنندگان قرار داده می‌شود. امکان فروش آب روغن آب صابون به صورت غیرحضوری وجود داشته و افراد می توانند از طریق سایت ابزار آرسس روغن آب صابون یا روغن حل شونده را خریداری کنند. در ادامه این محصول را به طور کامل تشریح خواهیم کرد.

آب صابون چیست؟

به آب صابون روغن حل شونده و روغن محلول در آب می‌گویند. این روغن دارای انواع مختلفی است از جمله؛ آب صابون روغنی، آب صابون سنتتیک، که با آن آب صابون صنعتی نیز می‌گویند. آب صابون نانو و آب صابون روغن نانو است. آب صابون در صنایعی مانند فرزکاری کاربرد داشته و ماده‌ای به شکل روغن است که، با آب قابل مخلوط کردن است. این محلول شیری است و پایداری زیادی در مقابل خوردگی و زنگ زدگی دارد. این محصول به صورت امولسیون تولید می‌شود و به راحتی با مواد افزودنی و آب قابل ترکیب است. روغن آب صابون در عملیات فلزکاری سبب خنک کنندگی و جلوگیری از ایجاد حرارت و اصطکاک به وجود آمده بین اجزا و قطعات می‌شود.

این محلول کف نمی کند و ضد زنگ است. در بسیاری از عملیات که به مخلوط آب و روغن نیاز است از این محلول استفاده می شود. به عبارت دیگر در عملیاتی که نیاز به خنک کردن و روانکاری است از مخلوط آب و روغن استفاده می‌شود. از آب برای خنک کردن و از روغن برای روانکاری استفاده می‌شود. اگر در انجام عملیات نیاز به خنک کردن بیشتر باشد از امولسیون و آب صابون رقیق‌تری استفاده می‌کنند ولی در انجام عملیاتی که نیار به روانکاری باشد از امولسیون غلیظ‌تر استفاده می‌شود. کار اصلی روغن آب صابون جلوگیری از واکنش دادن فلزات و همچنین چسبیدن قطعه و ابزار به یکدیگر است، به طوری که در تراشکاری بر اثر تراش و برش قطعات ممکن است قطعات برش خورده حالت چسبندگی پیدا کنند که با استفاده از روغن آب صابون این حالت از بین می‌رود.

مواد تشکیل دهنده آب صابون

آب صابون دارای مواد تشکیل دهنده مختلفی از جمله آب و روغن، دترجنت یا مواد شوینده، امولسیفایر، آنتی اکسیدان، آنتی فوم، تثبیت کننده امولسیون و مواد افزودنی فشار پذیر است. هر یک از مواد تشکیل دهنده که در  روغن آب صابون وجود نداشته باشد باعث درست عمل نکردن این محلول می شود.

نقش مواد تشکیل دهنده روغن آب صابون

در مواد تشکیل دهنده روغن  آب صابون حدود ۹۵ درصد آب وجود دارد ۴ درصد به روغن اختصاص داده شده و یک درصد باقی مانده را دیگر مواد تشکیل می‌دهند. امولسیفایر نقش ایجاد امولسیون بین آب و روغن را در روغن آب صابون به عهده دارد. از آنتی اکسیدان برای جلوگیری از خوردگی استفاده می‌شود. برای آن که هنگام ریختن روغن آب صابون در عملیات برشکاری کف ایجاد نشود از آنتی فوم استفاده می‌کنند. برای آنکه باکتری و قارچ بین قطعات به وجود نیاید از بایو ساید استفاده می‌شود.

ویژگی‌های روغن آب صابون

این محصول در برشکاری استفاده فراوانی دارد و این محصول ویژگی‌های بی‌شماری دارد. از جمله ویژگی‌های استفاده از این محصول عبارت است از:

  • دارا بودن خاصیت خنک کنندگی مناسب و روان کنندگی
  • مخلوط شدن با آب و تشکیل امولسیون پایدار
  • جلوگیری از زنگ زدگی قسمت‌های مختلف قطعات و تجهیزات
  • مقاومت بالا در مقابل کف و رسوب
  • داشتن قابلیت فیلتراسیون عالی موادی مانند نیترات آمونیوم و کلر که مضر هستند.
  • مقاومت بالا در مقابل میکروارگانیسم‌ها
  • نگهداری و آسان تمیزکاری براده‌ها و تراش‌ها
  • جلوگیری از زنگ زدن و جوش خوردن
  • سازگاری با مواد قلیایی افزوده شده
  • سازگاری با آب سخت
  • مقاومت بالا در مقابل بو گرفتگی
  • پایداری بالای محصول

ویژگی‌های نامبرده سبب استفاده زیاد این محصول شده است.

انواع روغن آب صابون

سیالات زیادی برای خنک کردن و جلوگیری از زنگ زدگی در فلزات استفاده می‌شود. انواع روغن‌های حلال صنعتی در استفاده از فلز کاری عبارت است از:

  • روغن‌های حل شونده یا آب صابون که به رنگ شیری بوده و پایه معدنی طبیعی و نفتی دارند.
  • روغن‌های نیمه سنتتیک که رنگ شفاف داشته و به روغن‌های نیمه صنعتی نیز شهرت دارند، این روغن‌ها برای روانکاوی در دستگاه‌های سی ان سی استفاده می‌شوند.
  • روغن‌های سنتتیک یا روغن صنعتی، که بدون روغن است و رنگ شفاف دارد. خاصیت و ویژگی روغن صنعتی پاک کنندگی بالای این محصول است از دیگر ویژگی‌های روغن صنعتی می‌توانیم به دارا بودن قابلیت پخش آسان و راحت در آب‌های سخت و همچنین طول عمر بالا و عدم رشد باکتری و قدرت خنک کنندگی مناسب اشاره کنیم. این محصول جزو سیالات پایه روغنی آب است. که مواد زائد فلزی را حذف کرده و در صنایع مختلف استفاده می‌شود.

طریقه مصرف روغن آب صابون

برای آنکه بتوانید روغن آب صابون را به طریقی درست مصرف کنید، باید روش زیر را به کار ببرید. در ابتدا باید منبع و ظرف روغن آب صابون کاملا تمیز شود پس از اطمینان از تمیز شدن ظرف،  محلول را با نسبت ۱ به ۲۰ با آب مخلوط کنید و برای صنایع مختلف استفاده کنید.

نحوه عملکرد روغن آب صابون

از جمله کاربردهای مهم روغن آب صابون استفاده از آن به عنوان خنک کننده در صنایع مختلف است. آب صابون برای از بین بردن گرمای به وجود آمده ناشی از برش کاری، فرز کاری و دیگر عملیات استفاده می‌شود. این محصول در رادیاتورها هم استفاده می‌شود. بدین گونه که برای از بین بردن گرمای داخلی موتورهای احتراق از این روغن استفاده می‌شود. در هنگامی که موتور روشن است گرما از طریق مبدل حرارتی به دستگاه منتقل می‌شود. کولر روغن با گردش سبب بالا رفتن دمای شده و از طریق این محصول دما کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین برای خنک کردن روغن و حفظ ویسکوزیته باید از این محصول استفاده شود.

مزایای استفاده از آب صابون

استفاده از این محصول مزایای زیادی را به دنبال دارد. از جمله مزایای استفاده از این محصول عبارت است از:

  • کاهش هزینه‌های ناشی از تعمیرات
  • حذف هزینه تخلیه پساب
  • حفظ محیط زیست
  • خاصیت خنک کنندگی دستگاه‌ها در حین انجام عملیات
  • جلوگیری از کاهش اصطحکاک به وجود آمده در حین عملیات.

مزایای بالا سبب شده تا در بیشتر صنایع از این محصول استفاده شود.

طریقه نگهداری روغن آب صابون

برای آنکه روغن آب صابون را استفاده کنید، بهتر است که برای نگهداری آن نکاتی را رعایت کنید. استفاده از عینک، جلوگیری از تماس با پوست و چشم‌ها، در صورت استنشاق بهتر است که به هوای آزاد بروید. جلوگیری از ورود ترکیبات به آب‌های زیرزمینی و فاضلاب، برای از بین بردن روغن آب صابون باید آن را در کوره‌ها سوزاند و قبل از آنکه آن را استفاده کنید باید در جای خشک قرار دهید و درب آن را محکم ببندید.

سخن پایانی

مواد بسیاری در صنایع مختلف استفاده می‌شوندو یکی از این مواد روغن آب صابون صنعتی است. برای آنکه خریدی مطمئن با کیفیت عالی و قیمت مناسب داشته باشید، بهتر است با کارشناسان سایت ابزار آرسس تماس بگیرید. خرید به صورت غیر حضوری و آنلاین امکان پذیر است و همه افرادی که به صورت غیرحضوری خرید خود را انجام دهند می‌توانند از تخفیفات ویژه سایت بهره‌مند شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *